Go Back

Pannkakor - grundsmet

Traditionella tunna pannkakor som görs genom att blanda mjöl, mjölk och ägg och lite salt till en jämn smet. Sen steks smeten till tunna och goda pannkakor som gärna serveras med en söt sylt eller salta tillbehör.
Måltid Efterrätt, Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • smör till stekning
  • sylt, bär, grädde eller frukt till servering

Instruktioner
 

  • Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen
  • Stek tunna pannkakor i lite smör, för varje pannkaka, i en stek- eller pannkakspanna.
  • Servera med sylt, bär eller frukt samt vispad grädde om man vill