Café Killeröd

Café Killeröd, en väsentlig del av Båstads rika kultur och ett definitivt måste under den eventuella Båstadsresan nu i sommar!

Introduktion

Här erbjuds ett rikt stycke historia då Cafét etablerades redan under 60-talet. Dessutom en helt fantastisk miljö då cafét befinner sig mellan Förslöv och Båstad där man får en magisk utsikt över Kattegatt och Bjäres sydsluttning. Gästerna får en underbar vy över gröna ängar och skogar samt det blå skimrande havet. Här får gästerna självklart också det viktigaste och det bästa med café Killeröd, den härliga maten och fikat.

Menyn

Menyn hos Café Killeröd kan inte beskrivas som annat än extensiv. Här hittar alla något att njuta av. Allt ifrån deras exklusiva havsdjurs smörgåsar som inkluderar något av de godaste man kan tänka sig som t.ex. en smörgås med ca 200 gram räkor eller en annan med 150 gram rökt lax, till deras otroliga vackert dekorerade tårtor som måste beställa på förhand. De har förstås också mer traditionellt fika som te eller kaffe.

Afternoon tea

Ett mycket unikt och återigen historiskt koncept som Killeröd erbjuder är ”Afternoon tea”. Konceptet innebär helt enkelt att man erbjuds en separat exklusiv meny under eftermiddagen, om man väljer att boka in sig på Afternoon tea. Idén grundar sig på den engelska Hertiginnan Anna Russells sug efter just te under eftermiddagen, då hon och hennes vänner klädde upp sig i eleganta kläder och gick ut och tog en eftermiddagste. Med café Killeröds Afternoon tea så kan du själv få en liten känsla för hur det var att vara en hertiginna under 1840-talets England, i alla fall för en eftermiddag. Menyn som erbjuds under detta arrangemang är:

Ett glas mousserande (ALKOHOLFRITT)

Fyra snittar: Rökt lax, räkor, löjrom samt brie

Scones, vispad grädde, två sorters sylt.

Diverse småkakor

Kaffe eller te

Café Killeröd Killeröds Byaväg 124 269 92 Båstad