Recept på glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj

Ingredienser
  

  • 4 st Äpplen
  • 1 tsk Kardemummakärnor (mortlade)
  • 150 g Smör
  • 1 1/2 dl Strösocker
  • 1/2 dl Ljus sirap
  • 1/2 dl Vispgrädde
  • 2 dl Hasselnötsmjöl
  • 3 1/2 dl Glutenfria havregryn

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala äpplena och skär dem i små bitar
  • Lägg äppelbitarna i en pajform
  • Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt kardemumman
  • Tillsätt socker, sirap och grädde och ta sedan av från plattan.
  • Blanda i mjöl och havregryn och rör om tills det blir en slät massa
  • Fördela degen över äpplena
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.