Knäckig rabarberpaj
Härligt syrliga rabarber under ett kolasmakande täcke av havregryn. Mycket god och serveras gärna med en skopa vaniljglass.
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljsocker
- 1 krm salt
- 125 g smör
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl ljus sirap
- 500 g rabarber
- smör till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
- Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form ca 26 cm i diameter (för 6 port). Bred på smeten.
- Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
- Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass.