Recept på knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Härligt syrliga rabarber under ett kolasmakande täcke av havregryn. Mycket god och serveras gärna med en skopa vaniljglass.
Tillagningstid 1 t
Måltid Efterrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 500 g rabarber
  • smör till formen

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  • Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form ca 26 cm i diameter (för 6 port). Bred på smeten.
  • Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
  • Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass.